Sweden MEETX

Bok & Bibliotek byter VD

Anna Falck lämnar VD-posten på Bok & Bibliotek. Ny VD blir Maria Källsson. Efter 26 år inom Bok & Bibliotek i Norden AB, varav de senaste 15 åren som VD, har Anna Falck beslutat sig för att lämna sin post.
– Jag har haft ett av Sveriges roligaste uppdrag och känner fortfarande både entusiasm och ett stort engagemang i verksamheten. Men någon gång måste det bli en succession och jag känner att tiden har kommit då det är dags för nya krafter att ta stafettpinnen vidare.
– Det har varit en fantastisk resa att få vara med att utveckla Bokmässan till en av Europas största bokmässor och att etablera nya projekt och verksamheter som Meg och MEETX, säger Anna Falck.
Maria Källsson, som har varit mässansvarig för Bokmässan sedan 2012, lämnade efter årets mässa Bok & Bibliotek för att bli VD på reklambyrån Valentin & Byhr.
Maria Källsson återgår nu till Bok & Bibliotek där hon blir VD för företaget.
– När jag fick frågan om att bli VD för Bok & Bibliotek var det självklart att tacka ja. Jag brinner för de frågor Bok & Bibliotek driver: kultur, utbildning och samhällsfrågor och jag har haft förmånen att få vara med och utveckla Bokmässan under fyra år, säger Maria Källsson.
Anna Falck kommer det närmaste året att fortsätta sitt engagemang i Bok & Bibliotek i Norden AB i rollen som senior rådgivare.
– Det känns tryggt och är en styrka för oss att Anna Falck med sin gedigna erfarenhet finns kvar i en konsultativ roll. Nu går vi in i en ny fas och jag ser med glädje fram emot att leda verksamheten med en fortsatt hög utvecklingstakt, säger Maria Källsson.
Bok & Bibliotek är ett dotterbolag i Svenska Mässan koncernen. Koncernchefen Carin Kindbom välkomnar rekryteringen.
– Vi välkomnar Maria Källsson i rollen som VD för Bok & Bibliotek, säger Carin Kindbom, koncernchef på Svenska Mässan. Maria Källsson har drivit Bokmässan med stor framgång och fått en bra inblick i hela företagets verksamhet. Med sin gedigna bakgrund, kunskaper inom ekonomiområdet och sitt stora kultur- och samhällsintresse kommer Maria att tillföra mycket till vår verksamhet. Samtidigt är vi glada att Anna Falck, som mycket förtjänstfullt har utvecklat Bok & Bibliotek, finns kvar i sin nya roll.
Maria Källsson börjar sin tjänst som VD för Bok & Bibliotek i Norden AB den 1 februari 2016.