En julhälsning från oss till er…

…och en tillbakablick på ett betydelsefullt årtionde.

Det är nu tid att sammanfatta och blicka tillbaka på inte bara året som gått utan också decenniet. Ett decennium som inneburit starten för Meetx och fört med sig flera tusen lyckade möten, konferenser och kongresser- och som samtidigt har färgats av aktuella frågor som berör hela vårt samhälle.

Vi konstaterar att 2010-talet varit årtiondet då klimat- och hållbarhetsfrågor dominerat vår bransch såväl som samhället i stort. Det har bidragit till att vi har växlat upp vårt engagemang genom utbildning för våra anställda, genomgång av verksamheten och uppdatering av våra tjänster.

Vårt uppdrag är att hjälpa våra kunder genomföra lyckade konferenser, och en fråga vi alltid ställer är “Hur kan vi göra mötet mer hållbart?”
Ofta är det inom områdena mat och resor som vi har störst möjlighet att påverka till gröna val och vi är stolta över att vi tillsammans med våra kunder att gjort många smarta val. Under år 2019 byttes över 8000 st måltider på våra konferenser ut mot vegetariska alternativ. Helt rätt tycker vi på Meetx!

God grön Jul & Gott Nytt År!


meetx

Ett grönare julbord

Testa “Tuvessonskans” gröna variant på julköttbullar!

Julia Tuvesson delar med sig av grymma gröna recept på sin blogg, bland annat de här ostbollarna som funkar utmärkt på julbordet.

2 dl hela sötmandlar eller motsvarande mängd mandelmjöl (går även bra att använda t. ex. solrosfrön eller valnötter)
1 dl ströbröd
2 tsk senap
3 tsk finhackad lök du gillar
2 dl finriven smakrik ost
2 ägg
2 st grönsaksbuljongtärningar

1. Mixa mandlarna slätt, eller använd mandelmjöl. Blanda sedan i ströbröd, ägg, salt, peppar, den finrivna osten, finhackad lök samt senap.
2. Rulla smeten till små bollar. Om smeten är för lös kan du ha i lite mer ströbröd. Om du tycker att det är svårt att få till formen, rulla bollarna med lite fuktade händer så blir det lättare. Gör inte bollarna för stora, de sväller lite under tillagningsprocessen.
3. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, ha i 2 grönsaksbuljongtärningar.
4. Lägg i hälften av bollarna och låt de koka i 7 minuter. Ta upp med en hålslev och låt rinna av. Koka sedan den andra delen av bollarna.
5. Avsluta med att steka bollarna i rikligt med smör tills de har fått en fin och mörk färg.

meetx