Framgångsrikt miljöarbete

Under det senaste året har vi på Meetx jobbat hårt med miljö och hållbarhetsfrågor och tagit verksamheten ett stort steg framåt inom detta viktiga område.

​​Vi startade med att genomföra en gedigen miljöutredning av verksamheten. När vi sedan miljödiplomerade oss enligt Svensk Miljöbas kom vi fram till att den stora påverkan på miljön inte ligger på vår egen verksamhet utan hos våra uppdragsgivare och deras projekt. Det innebär att vi kontinuerligt måste utbilda vår personal för att bli duktiga på att leda våra kunder rätt i hållbarhetsarbetet vid genomförande av konferenserna.

Vi har länge arbetat med att erbjuda miljöriktiga produkter i vårt standardutbud, såsom plastfria namnskyltar och digitala lösningar för program med mera. Vi har märkt är att våra uppdragsgivare inte ställer så stora krav initialt men när vi uppmärksammar dem på vad som kan göras för att genomföra konferensen mer miljöriktigt är det lätt och självklart för alla att ta beslut som gynnar miljön.

Ett tydligt exempel är att vi under 2018 påverkade våra kunder att välja 23 370 vegetariska huvudmåltider – istället för kött, fågel eller fisk som oftast blir det självklara valet. Ett annat exempel är att alla tygväskor som köpts in via Meetx till konferenserna varit miljöriktiga väskor. Och kanske ännu viktigare är att ett flertal projekt valt bort väska och andra produkter som ses som “standard giwe aways”

Vi har också fått mycket positiv feedback från våra kunder! Så här säger Malin Levin, Communications and Partnerships på SAFER Trafiksäkerhetscentrum:

“Hållbarhet är en viktig fråga för mig och jag blev verkligen imponerad av Meetx koncept. Min proffsiga projektledare presenterade under projektets alla steg mer hållbara alternativ för mig, allt från mat, giwe-aways till digitala lösningar.”

Under 2019 jobbar vi alla fokuserat vidare och målsättningen är att hitta ännu bättre verktyg för att hjälpa våra kunder med miljö och hållbarhetsarbetet i projekten.​