Hur print on demand och en eventapp höjer din vetenskapliga konferens

Vetenskapliga konferenser och kongresser utgör en viktig plattform för kunskapsdelning, nätverkande och diskussion av banbrytande forskning. I dagens digitala tidsålder finns det många innovativa verktyg och tekniker som kan användas för att förbättra upplevelsen för både deltagare och organisatörer.

I detta blogginlägg ska vi utforska fördelarna med att använda eventapp eller mobilwebb som det också kallas i vissa sammanhang och print on demand (POD) när det gäller digital utskrift av namnskyltar under evenemang.

 

Eventapp: En Praktisk Färdkamrat

Eventappen har revolutionerat sättet vi interagerar med information och tjänster, och dess fördelar sträcker sig även till vetenskapliga konferenser och kongresser. Eventappar är specialdesignade applikationer som optimerar upplevelsen för både deltagare och arrangörer. Allt i en användarvänlig lösning.

 

En viktig skillnad mellan vår eventapp och en ”vanlig” native app är att en eventapp är webbaserad och därmed inte behöver laddas ner från en specifik plattform samt är mer flexibel då information kan uppdateras i realtid.

Det finns både möjlighet till en webbaserad app och en native app. Vår erfarenhet säger att många gärna väljer en webbaserad app för att slippa ladda ner en app och skapa konto.

 

Här är några exempel på vilka delar där en eventapp kan förbättra din nästa konferens eller kongress:

 

1. Program och Schema: Genom att tillgängliggöra program och scheman online via eventappen kan deltagarna enkelt planera sina dagar och välja vilka sessioner de vill delta i. Detta minskar rörligheten och pappersanvändningen, vilket är både miljövänligt och kostnadseffektivt. Tydligt och enkelt för deltagarna.

 

2. Anpassad Information: Deltagarna kan få personlig information och uppdateringar om sina valda sessioner direkt på sina mobila enheter. Detta säkerställer att de alltid är uppdaterade om ändringar i schemat eller andra viktiga meddelanden.

 

3. Interaktivitet: Eventappen kan användas för att skapa interaktiva funktioner som omröstningar, frågor och svar-sessioner samt möjligheter att dela synpunkter och reflektioner i realtid. Detta ökar engagemanget och kunskapsutbytet.

 

4. Anpassade Upplägg: Eventappar kan skräddarsys för varje evenemang, inklusive unik design och funktionalitet. Deltagarna kan enkelt komma åt program, talarinformation, praktisk information och kartor mm., vilket gör navigeringen smidigare.

 

5. Nätverkande Möjligheter: Deltagare kan skapa profiler och interagera med varandra via eventappen, vilket underlättar nätverkande och samarbete. Arrangörer kan också använda eventappen för att främja möten och kontakter.

 

6. Feedback och Utvärderingar: Eventappar gör det enkelt att samla in feedback och utvärdera konferensen eller kongressen. Denna information kan vara ovärderlig för att förbättra framtida evenemang.

 

Print on Demand Namnskyltar: Effektiv, Kostnadseffektiv och Flexibel Lösning

Print on Demand (POD) namnskyltar möjliggör snabb och smidig produktion av namnskyltar direkt på plats.

 

Fördelarna är tydliga:

 

1. Anpassad och Professionell: POD-system kan skapa namnskyltar som är anpassade med deltagarnas namn, institutioner och evenemangslogotyper. Dessa namnskyltar ger ett professionellt intryck och är särskilt användbara vid större evenemang med många deltagare.

 

2. Minskat Avfall: Eftersom namnskyltar inte behöver tryckas i förväg minskar risken för att många skyltar hamnar i papperskorgen om de inte används. Detta sparar både på resurser och miljön.

 

3. Minskade köer för deltagarna: Då deltagarna kan gå till valfri print on demand station gör detta att eventuella köer sprids ut och registreringen blir både mer snabb och effektiv. Vid större evenemang och man befinner sig på en större arena kan man upprätta registrering och print on demand i flera entréer samtidigt.

 

4. Flexibilitet: Om det uppstår ändringar i deltagarlistan kan namnskyltar enkelt justeras och skrivas ut på plats, vilket sparar tid och minimerar problem.

 

5. Statistik i realtid: Innan arrangemangets start skickas en streckkod eller QR-kod ut via sms eller e-mail till deltagaren som sen scannas vid ankomst till konferensanläggningen. Du som arrangör får då i realtid en tydlig och tillförlitlig statistik över vilka som faktiskt var på plats under arrangemanget.

 

Sammanfattningsvis
Eventappar och print on demand namnskyltar har transformerat hur vetenskapliga konferenser och kongresser organiseras och genomförs. Dessa tekniker erbjuder anpassade och interaktiva lösningar som gör evenemangen mer effektiva och engagerande. Samtidigt hjälper de till att minska pappersanvändning och avfall, vilket är viktigt för hållbarhetsaspekterna. Genom att utnyttja dessa verktyg kan arrangörer och deltagare maximera nyttan av vetenskapliga evenemang och skapa en givande och minnesvärd upplevelse för alla involverade.

 

Om du vill veta mer om hur Meetx kan hjälpa dig med att höja din vetenskapliga konferens till nästa nivå med print on demand och en eventapp kontakta oss här>>>