Meetx går i bräschen för hållbarhet – från helhet till detaljer

Konferens- och kongressarrangören Sweden Meetx fortsätter sin starka frammarsch och går in i 2017 med att ta ett krafttag gällande hållbarhet. Målet är att öka kunskapen hos kunderna för hållbarhet kring konferenser.

– Vi ser att fler och fler av våra kunder blir mer medvetna om miljö och hållbarhet, vilket MEeetx självklart uppmuntrar. Meetx har ett gediget hållbarhetstänkande som grundas på vår omfattande hållbarhetspolicy. Nu märker vi också en efterfrågan från våra kunder, och ser fram emot den spännande resan att få hjälpa dem med dessa frågor, säger Marie Jacobsson, operativt ansvarig på Meetx.

I slutet av november deltog MEETX i en paneldebatt under Mötesdagen arrangerad av Göteborgs Universitet. Temat var hållbara konferenser och inbjudna talare var Meetx, Scandic Hotels, SJ, Göteborgs Universitet och Chalmers Students for Sustainability. Det blev en intressant och givande diskussion om hållbarhet, som gav inspiration till åhörarna inför framtida konferensarrangemang.

Maja Törngren, försäljningschef Meetx, satt med i panelen och poängterade hur viktigt hållbarhetsarbetet är och att man genom att anlita en konferensarrangör kan få hjälp med att hållbarhetscertifiera sin konferens. Hon betonade att de små detaljerna kan göra stor skillnad. Ett enkelt tips för att skapa en mer hållbar konferens är att minska användandet av buteljerat vatten.

– Meetx uppmanar t ex sina kunder att välja rent svenskt kranvatten till sina konferensluncher, middagar, etc. Ett billigt sätt att visa att Sverige har ett fantastiskt dricksvatten, och som kan leda till en mer långsiktig hållbarhetspåverkan för den enskilde genom att man även privat väljer bort buteljerat vatten. Påfyllningsbara vattenflaskor i godkänt miljövänligt material kan också delas ut i samband med konferensen, säger Maja Törngren.

För frågor kontakta: Marie Jacobsson, operativ chef, Meetx
E-mail: [email protected]
Tel: 0701–61 68 13

Sweden Meetx har lång erfarenhet som PCO – Professional Conference Organiser – och erbjuder en helhetslösning med fullservice för möten, konferenser och kongresser i Sverige och utomlands.

Företaget Sweden Meetx AB är ett dotterbolag till Bok & Bibliotek i Norden AB och ingår i Svenska Mässan koncernen.