Sweden Meetx stärker sin position med ny samarbetspartner

2016 var ett rekordår för konferens- och kongressarrangören Sweden Meetx med en omsättning på 107 miljoner kronor. Nu stärker Meetx sin position ytterligare genom att inleda ett nytt samarbete med Örebro Convention Bureau.

För att bredda sitt verksamhetsområde har Meetx de senaste tre åren analyserat olika intressanta mötesdestinationer, och Örebro är en av de destinationer man nu valt att storsatsa i. Vid årsskiftet inleddes det nya samarbetet mellan Meetx och Örebro Convention Bureau.
– Vi känner ett ökat behov av att utveckla Meetx och vi tror att den smartaste vägen är att samarbeta med partners som har lång och gedigen erfarenhet av vetenskapliga kongresser. Därför föll valet på Örebro som en av tre destinationer vi vill lägga extra fokus på, säger Marie Jacobsson, operativ chef Sweden Meetx.

– Vår uppgift är att värva kongresser till Örebro och göra arbetet så smidigt som möjligt för de lokala värdar som tar hit sina kongresser. I det arbetet är det viktigt att ha rätt partners omkring sig, och där har vi nu stärkt samarbetet ytterligare med Meetx då de gått in som partner i Örebro Convention Bureau 2017. Vi anser helt enkelt att Meetx är en av de bästa kongressarrangörerna på marknaden, säger Pernilla Körberg Törnqvist, chef Örebro Convention Bureau.

– Örebros storlek och gynnsamma läge mitt i Sverige gör det mycket enkelt att mötas här. Det är lätt att ta sig dit med bil, tåg eller flyg. Konferens- och kongresshallarna ligger alla centralt och på bekvämt promenadavstånd från tågstationer, hotell, restauranger och shoppingstråk. Att Örebro samtidigt bjuder på storstadspuls och mångfald bidrog ju självklart till valet, säger Marie Jacobsson.