Nyhetsbrev

Var extra snälla mot varandra i Coronatider!

Att coronakrisen har slagit hårt mot besöks- och turismnäringen har säkert inte undgått någon vid det här laget. Detta innefattar också Meetx och därför vill vi dela med oss till er av hur vi konkret påverkas av det rådande läget.

Meetx ingår i koncernen Svenska Mässan Gothia Towers AB (SMGT) som lyder under Svenska Mässans stiftelse. SMGT har varslat 300 medarbetare om uppsägning och ytterligare 600 anställda om att de kommer att omfattas av korttidspermittering i olika omfattning.

Meetx tillämpar nu korttidspermitteringar för att kunna behålla så många medarbetare som möjligt. Vi är övertygade om att vi snart är på väg mot ljusare tider och när dessa kommer står vi rustade att möta våra kunder.

SMGT och Meetx följer noga utvecklingen samt Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer. Med regeringens rådande beslut baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte anordna folksamlingar och möten med fler än 50 personer så utmanas vi att ställa om och tänka nytt för att kunna genomföra konferenserna.

Just nu arbetar vi vecka för vecka med att hitta lösningar och skapa de bästa förutsättningarna för varje konferens och mässa. I många fall innebär det att dessa flyttas till datum längre fram i år eller till nästa år.

Meetx har 25 stycken konferenser som var planerade att genomföras under mars till juni i år. Tack vare stor förståelse och flexibilitet från våra uppdragsgivare, deltagare samt välvilja från samarbetspartners så har vi tillsammans hjälpts åt att minska antalet inställda konferenser.
Som tidigare nämnt så kommer konferenserna i de allra flesta fall att senareläggas till datum längre fram i år alternativt till nästa år.

Vi på Meetx tror att mitt i all oro och ovisshet så kommer det att födas fler kreativa och innovativa idéer för att få vår bransch att utvecklas för att kunna vara med i framtiden. Digitalisering är en avgörande faktor även i mötesindustrin. Därav har vi nu inlett ett flertal samarbeten med leverantörer av digitala lösningar.

Meetx har tillsammans med vår samarbetspartner Adapt tagit fram lösningar för våra konferenser för att kunna genomföra dem digitalt. På detta sätt kan vi hjälpa våra kunder att fortfarande få ut sitt budskap och kunskap men i ett annat format. Denna vecka har vi en konferens som genomförs i Stockholm i Adapts studio och som skall streamas ut till flera olika kommuner i Sverige. Slutligen planerar Meetx även en konferens i en virtuell miljö som skall gå av stapeln i augusti. Denna genomförs tillsammans med en av våra avtalskunder.

Tveka inte att höra av er till oss på Meetx om ni vill veta mer.

Var rädda om varandra så klarar vi av detta tillsammans!